• 24ωρη προστασία
  24ωρη προστασία

  Άραγε, ένα ποσό της τάξης των € 90.000 που θα καλύψει τις άμεσες οικονομικές ανάγκες μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, είναι πολυτέλεια;

   

  Αλήθεια, εσείς πόσο κάλυμμα έχετε; Ας είμαστε ήσυχοι... μόνο με € 128 το χρόνο.

 • Εξασφάλιση σπουδών
  Εξασφάλιση σπουδών

  Η πιο οικονομική κάλυψη του γονιού σε ένα σοβαρό ατύχημα. Με εγγυημένες καταβολές στο παιδί € 5.000 κάθε χρόνο και μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του,

   

  μόνο με € 109 το χρόνο.

 • Χειρουργικές αμοιβές
  Χειρουργικές αμοιβές

  Ένας λογαριασμός που συμπληρώνει τις παροχές του δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα ασφάλισης. Σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και χωρίς πρωτότυπες αποδείξεις, εκταμιεύει ποσό που ανάλογα με το είδος της επέμβασης μπορεί να φτάσει μέχρι και € 10.000.
  Σε λίγο κοντά σας με νέα βελτιωμένη έκδοση...

 • Προστασία δανείου
  Προστασία δανείου

  Σε αντίθεση με τις Τράπεζες, η ασφάλιση αποπληρωμής δανείου κοντά μας καλύπτει όχι μόνο το ενδιαφέρον της Τράπεζας αλλά και τους ανθρώπους που αγαπάμε.

   

  Μόνο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του Πελάτη μας,

 • Περιοδική Υπενθύμιση
  Περιοδική Υπενθύμιση

  Η υπηρεσία με την οποία ανταποδίδουμε μέρος της εμπιστοσύνης σας. Απτή απόδειξη της φιλοσοφίας μας που συνοψίζεται στη φράση "προσωπική έγνοια και φροντίδα" για τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας.
  Δωρεάν και αποκλειστικά για τους Πελάτες μας.

 • Ξένοιαστες Αποδράσεις
  Ξένοιαστες Αποδράσεις

  Ένα εξειδικευμένο προϊόν ασφάλισης για να σας συνοδεύει σε κάθε σας ταξίδι στο εξωτερικό ή ακόμη και στην Ελλάδα, από 1 ημέρα μέχρι και 6 μήνες. Με ένα ευρύτατο φάσμα καλύψεων, αποζημιώνει από την απώλεια αποσκευών και τα έξοδα περίθαλψης μέχρι και ζημιές σε τρίτους, με κόστος από € 47.

 • Δώρο Υγείας / Κάλυμμα Ευθύνης
  Δώρο Υγείας / Κάλυμμα Ευθύνης

  Διαγνωστικές εξετάσεις για όλους, ανεξάρτητα ηλικίας, φύλου, ιστορικού, σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.
  Σε συνδυασμό με την ασφάλιση οικογενειακής Αστικής Ευθύνης και κόστος για όλη την οικογένεια, μόνο με € 95 το χρόνο.

 • Πρωτοβάθμια Ιατρική Φροντίδα
  Πρωτοβάθμια Ιατρική Φροντίδα

  Μετά τις διαγνωστικές εξετάσεις για όλους, σειρά έχουν οι ιατρικές επισκέψεις. Είτε για μια ιατρική συμβουλή, είτε για μια εκτίμηση, ακόμη και για μια δεύτερη γνώμη, κλινικοί ιατροί από δέκα βασικές ειδικότητες, θα βρίσκονται στη διάθεση σας για να σας προσφέρουν τη γνώση τους
  μόνο με € 63 το χρόνο.

 • Ευέλικτη Αποθεραπεία
  Ευέλικτη Αποθεραπεία

  Το προϊόν που εγγυάται την επιλογή στην αντιμετώπιση των εξόδων ενός ατυχήματος. Με μια απαράμιλλη ευελιξία, λειτουργεί το ίδιο καλά είτε μέσα είτε έξω από το νοσοκομείο, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό, με ή χωρίς αποδείξεις, τόσο για την περίθαλψη όσο και για την αποθεραπεία, από € 42 το χρόνο.

 • ΠΟΔΗΛΑΤώ
  ΠΟΔΗΛΑΤώ

  Μια εξαιρετική λύση στις ανάγκες του σύγχρονου ποδηλάτη. Είτε σε αστικές διαδρομές, είτε στο βουνό, είτε στις διακοπές, οι παροχές του προγράμματος προσφέρουν κάλυψη στο ποδήλατο, στον ίδιο τον ποδηλάτη αλλά και στην ευθύνη του σε τρίτους, με κόστος από € 53 για ένα χρόνο.

Σχεδιάσαμε για σας...

 
CallUsFree
 
SignTo
 
CheckMotorIns

 

Τι λένε οι πελάτες μας

Επιλέξτε εδώ και διαβάστε σχόλια ανθρώπων που επιλέγουν να εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας.

Η γνώμη σας μετράει ...

Πως θα χαρακτηρίζατε την ιστοσελίδα μας:
25/01/24:  Έκπτωση ΕΝΦΙΑ έως 10%.
Με βάση το Άρθρο 44 του Ν. 5045/2023 (ΦΕΚ 136/Α/29.07.2023) με το οποίο προστέθηκε νέα παρ. 7Ζ στο άρθρο 3 του Ν.4223/2013 (ΦΕΚ 287/Α/31.12.2013), περί απαλλαγών από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), θεσπίστηκε η μείωση του ΕΝΦΙΑ επί ασφαλισμένων οικοδομών.

 

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% ισχύει για τα έτη 2024 και επόμενα, εφόσον η κατοικία είναι ασφαλισμένη για τους κινδύνους σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας και για το σύνολο της αξίας του ακινήτου, υπολογιζόμενης με βάση την αξία ανακατασκευής αυτού. Η αξία αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται των € 1.000 ανά τετραγωνικό μέτρο. Η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη χρονιά εφαρμογής (2024) θα ισχύσει, εφόσον η ασφάλιση του προηγουμένου έτους (δηλαδή του 2023) θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριών μηνών. Αν η διάρκεια είναι μεγαλύτερη των τριών ελάχιστων μηνών, αλλά μικρότερη του ενός έτους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι αναλογική.

 

Ειδικά για το 2024, η έκπτωση χορηγείται με την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ασφάλισης θα υποβάλλει μέχρι 22/02/2024 τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myPROPERTY με τους προσωπικούς του κωδικούς taxis προκειμένου να αντιστοιχίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τον αριθμό ΑΤΑΚ του ακινήτου. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες ή ασφαλίζει το ακίνητο για λογαριασμό τρίτου, θα πρέπει ο λήπτης να καταχωρήσει τα ΑΦΜ τους μέσα από τη δική του είσοδο και στη συνέχεια οι συνιδιοκτήτες / τρίτα πρόσωπα να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στην ίδια εφαρμογή και να καταχωρήσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

 

Επιλέξτε εδώ για να δείτε τον Οδηγό χρήσης της πλατφόρμας "Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών", για να δείτε τις Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για την ψηφιακή εφαρμογή μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών, όπως αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ επιλέξτε εδώ. Εν συντομία, εδώ θα βρείτε τις σύντομες οδηγίες που επεξεργάστηκε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.  

 

20/02/23:  Το αυξημένο κόστος υλικών και οι πληθωριστικές πιέσεις ως παράγοντες συρρίκνωσης της αποζημίωσης από ένα ασφαλιστήριο περιουσίας.
  
bricks
Είναι γεγονός ότι οι διεθνείς εξελίξεις έχουν διαμορφώσει αυξημένες τιμές σε δομικά υλικά, πρώτες ύλες και προϊόντα, σε ποσοστό που υπερβαίνει το ύψος του πληθωρισμού που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) της 25/1/2023 (βλπ. εδώ), “Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών τον μήνα Δεκέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2021 παρουσίασε αύξηση 11,7%”, στην ήδη καταγεγραμμένη αύξηση 7,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2021 με το 2020.
 
Οι κυριότερες μεταβολές των επιμέρους δεικτών τιμών κατηγοριών υλικών σύμφωνα με το ως άνω Δελτίο Τύπου ήταν οι ακόλουθες:
elstat
 
Αυτά, λίγο έως πολύ, μπορεί να είναι γνωστά λόγω επικαιρότητας. Αυτό όμως που θέλουμε να επαναφέρουμε από τη λήθη είναι ότι στις ασφαλίσεις περιουσίας, η ορθή αποζημίωση προκύπτει από την συνεπή και επαρκή ασφάλιση του κινδύνου.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παρ.1 του Άρθρου 17 του Ν.2496/1997, η αποζημίωση που καταβάλλεται από την Ασφαλιστική Εταιρία υπολογίζεται ως ὲξἠς:[Ασφαλιζόμενη Αξία] : [Πραγματική Αξία] x [Ύψος Ζημιάς]. Και στην έννοια της ‘Πραγματικής Αξίας’, τουλάχιστον για τις κατοικίες, δεν υπεισέρχεται ο όρος ‘παλαιότητα’ δεδομένου ότι για τις δικές μας εργασίες έχουμε επιλέξει να υφίσταται ο όρος αποκατάστασης της ζημιάς σε αξία καινουργούς.

 

Για παράδειγμα, σε μια ζημιά της τάξης των € 30.000 π.χ. από φωτιά, στην οικοδομή διαμερίσματος επιφανείας 100 τ.μ. που ασφαλίζεται με αξία € 100.000 και σημερινής κατασκευαστικής αξίας € 140.000, η αποζημίωση που θα εισηγηθεί ο πραγματογνώμονας και θα ακολουθήσει η Ασφαλιστική Εταιρία, ισούται με το αποτέλεσμα [100.000]:[140.000]x[30.000], δηλ. € 21.428. Το υπόλοιπο των € 8.572 αποτελεί οικονομική συμμετοχή του ασφαλισμένου, ή όπως εμείς το ονομάσαμε κενό προστασίας, αφού είτε από αμέλεια είτε από θέση, διαπιστώθηκε ως συνασφαλιστής. Ποσό που θα μπορούσε να εξαλειφθεί, αν είχε προβεί στην αναγκαία αναπροσαρμογή πριν την επέλευση του κινδύνου, καταβάλλοντας απλά και μόνο το αναλογικό ασφάλιστρο.

 

Στόχος μας παραμένει η ορθή αποζημίωσή σας σε περίπτωση επέλευσης ασφαλισμένου κινδύνου, εκμηδενίζοντας το κενό προστασίας. Και είμαστε εδώ διαθέσιμοι για να υπολογίσουμε μαζί τις νέες αξίες, οι οποίες διαμορφώνονται από την ποιότητα κατασκευής (μέτρια, καλή, πολυτελή), την κατασκευή (διαμέρισμα, μονοκατοικία) και τη χρήση (κατοικία, επαγγελματικό ακίνητο), αξίες για τις οποίες μπορείτε να συμβουλευθείτε Πολιτικό Μηχανικό της επιλογής σας.
 
Εφόσον συμφωνήσετε, θα προχωρήσουμε στην αναπροσαρμογή των ασφαλισμένων κεφαλαίων οικοδομής ή/και περιεχομένου, ακόμη και με Πρόσθετη Πράξη που θα έχει άμεση ισχύ, χωρίς να ανησυχείτε για το τι θα γίνει μέχρι την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας.

 

Εδώ ολοκληρώνεται το ηθικό βάρος της ευθύνης μας να σας κρατούμε ενήμερους και να ανακουφίζουμε τις ανησυχίες σας. Στο βαθμό που είναι εφικτό και τουλάχιστον όσον αφορά στις εργασίες που μας έχετε εμπιστευθεί.

 

Η σκυτάλη της πρωτοβουλίας για το πότε και αν θα επιλέξετε να επικαιροποιήσετε τα ασφαλιστήριά σας, περνά από σήμερα σε σας.
 
Εμείς, ήδη από 7/2/2023 έχουμε θέσει σε εφαρμογή την εξατομικευμένη μηνιαία ενημέρωση για τις εργασίες που ανανεώνονται στον επόμενο μήνα, μέσα από το δίαυλο επικοινωνίας 'ΠΡΟΣΕΧΩΣ...', διαδικασία που θα ολοκληρωθεί την 2/1/2024. Για τα περιουσιακά σας στοιχεία που δεν έχουμε την ασφαλιστική τους φροντίδα, επικοινωνήστε με τον πιστοποιημένο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που τα εξυπηρετεί και επικαιροποιήστε άμεσα τα ασφαλιστήριά σας.

 

16/06/21:  Εξαγορά της AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ από τον Όμιλο GENERALI (τελευταία ενημέρωση 01/02/2022)
 
 
axa mini
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.

"Σας γνωστοποιούμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς της «ΑΧΑ Ασφαλιστικής Α.Ε.» από τον Όμιλο Generali, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 31/12/2020. Ως εκ τούτου και από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εξαγοράς, την 31/05/2021, η «ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε.» μετονομάζεται σε «GENERALI HELLAS I ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «Generali I».
 
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι η νέα επωνυμία «GENERALI HELLAS I ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» είναι προσωρινή μέχρι την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Εταιρείας από την «GENERALI HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ». Στο επόμενο διάστημα θα διαπιστώσετε την αντικατάσταση της επωνυμίας «ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε.» με τη νέα επωνυμία. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί η αντικατάσταση, οποιαδήποτε αναφορά στην «ΑΧΑ Ασφαλιστική A.E.» νοείται ως αναφορά στη «Generali».
 
Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η συγκεκριμένη μεταβολή δεν επηρεάζει την ισχύ των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ή τον τρόπο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνεργατών μας.
 
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις ανακοινώσεις που συνδέονται με την εξαγορά της «ΑΧΑ Ασφαλιστικής Α.Ε.» από τον Όμιλο Generali.
 

31/12/2020 Δελτίο Τύπου - Η ΑΧΑ προχωρά στην πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.


05/04/2021 Επιτροπή Ανταγωνισμού - Έγκριση της γνωστοποιηθείσας, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1-3 του ν.3959/2011, συγκέντρωσης από την εταιρεία με την επωνυμία «Assicurazioni Generali - Societa per Azioni» σχετικά με την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας με την επωνυμία «Axa Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρεία».

 

11/5/2021 Τράπεζα της Ελλάδος - «Έγκριση απόκτησης άμεσης ειδικής συμμετοχής από την ασφαλιστική επιχείρηση «ASSICURAZIONI GENERALI Società per Azioni» στην ασφαλιστική επιχείρηση «AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».

 

31/5/2021 Δελτίο Τύπου - Η AΧΑ ολοκλήρωσε την πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

 

30/12/2021 Δελτίο Τύπου - Ολοκλήρωση συγχώνευσης.

 

1/2/2022 Η Generali με επιστολή της καλωσορίζει τους ασφαλισμένους της πρώην AXA Ασφαλιστικής.

 

14/12/18:
  
Ο Ναυτίλος βρίσκεται καθ' οδόν...
Η έλευση της νέας χρονιάς, είναι το ορόσημο που επιλέξαμε να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στην υλοποίηση των εργασιών μας.

 

Εναρμονιζόμαστε στο νέο κανονιστικό πλαίσιο και αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία και τη γνώση μας, αεικίνητοι και εφευρετικοί, θέτουμε από 1/1/2019 στην υπηρεσία σας την εφαρμογή Ναυτίλος.

Nautilos
Μια καινοτόμα και ολιστική προέγγιση στις δικές σας ανάγκες, μέσα από μια σύγχρονη, άρτια, τεκμηριωμένη και με διεθνείς προδιαγραφές αναζήτηση, για το πιo σημαντικό ταξίδι της ζωής σας.

 

Για το ταξίδι των στόχων σας.

 

Από 1/1/2019, κάντε κλικ στην εικόνα ή επιλέξτε εδώ.

 

05/12/18:
  
Ακραία καιρικά φαινόμενα: ΖΟΡΜΠΑΣ (Σεπ 2018)
Χρειάστηκαν μόνο 3 ημέρες, από 27/9/2018 μέχρι 30/9/2018 για το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα "Ζορμπά" από τη χώρα μας. Τρεις ημέρες για να προκληθούν 1.148 περιστατικά ζημιών σε ασφαλισμένες περιουσίες, με το ύψος των αποζημιώσεων να προσεγγίζει το ποσό των € 6.500.000. Αυτή είναι η δύναμη του θεσμού που υπηρετούμε.

zorbas
Με βάση πρόσφατη μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (βλπ. εδώ ή εναλλακτικά εδώ), στις Εταιρίες μέλη της αναγγέλθηκαν:
 • 328 ζημιές σε Βιομηχανικούς και Εμπορικούς κινδύνους, με συνολικό ύψος αποζημιώσεων € 3.875.306
 • 551 ζημιές σε Κατοικίες, με συνολικό ύψος αποζημιώσεων € 1.926.375 
 • 253 ζημιές σε αυτοκίνητα, με συνολικό ύψος αποζημιώσεων € 499.653
 • 16 ζημιές σε σκάφη, με συνολικό ύψος αποζημιώσεων € 53.908
 
Αν υποθέσουμε ότι το στατιστικό μέσο κόστος αποζημίωσης π.χ. των € 3.500 στις κατοικίες, αντικατοπτρίζει το μέσο κόστος ζημιάς και στις ανασφάλιστες (άγνωστο το πλήθος) κατοικίες, πόσο εύκολο σήμερα είναι να καταβληθεί εξ ιδίων μια τέτοια δαπάνη;
 
Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, μήπως είναι ώρα να αντιστρέψουμε το ερώτημα "Σ' εμένα θα τύχει;" με το "Αντέχω να υποστώ μια τέτοια οικονομική ζημιά, για να εξασφαλίσω ετήσια δαπάνη (κόστος ασφάλισης) που ξεκινά από € 1 για κάθε τετραγωνικό μέτρο του σπιτιού μου;"